Veel mensen lopen zichzelf voorbij. Ze leven onder een constante druk, vaak een zelf opgelegde druk. We moeten toch zo veel van onszelf. We willen perfect zijn. Paarden leren ons dat het anders kan. Ze leven in het hier en nu.

Paarden zijn heel gevoelige en intuïtieve dieren. Als we gejaagd door het leven gaan, onszelf voorbij lopen, heel veeleisend zijn voor onszelf of onszelf wegcijferen door drukte of verdriet, dan zijn we die verbinding met onszelf, onze gevoelens en de ander kwijt.

Het paard als voorbeeld

Tijdens een sessie paardencoaching krijg je het goede voorbeeld van hoe het beter kan. Ja, paarden zijn een voorbeeld voor de mens. Ze streven innerlijke rust na. Veel mensen zijn die rust kwijtgeraakt maar zoeken er wel naar. Ze hebben behoefte aan thuiskomen bij zichzelf. Misschien jij ook wel. Daar kan je via coaching met paarden voor zorgen. Samen met het paard maak je je hoofd leeg en ga je in meditatie. Paarden zijn ook meesters in het aarden, het leven in het hier en nu. Dat is belangrijk als je behoefte hebt om thuis te komen.
Wat je nog meer van paarden kan leren is dat je het niet alleen moet willen. Paarden leven in een kudde. Van nature proberen ze daarom altijd – ook tijdens de equicoaching – om de mens die contact met hen maakt te betrekken bij de kudde. Doordat ze samenleven in een kudde zijn ze ook meesters in niet-agressief leiderschap. Vandaar dat bedrijven graag kiezen voor teamcoaching met paarden. Door coaching met behulp van paarden kan je op een heldere en vernieuwende manier beweging krijgen in vraagstukken die te maken hebben met je team of bedrijf.

Het paard als coach

Coaching met paarden kan je helpen om die band en verbinding terug op te bouwen. Samen met de paarden maak je je hoofd leeg. Ze leren je terug naar je buikgevoel te luisteren, naar je innerlijke stem. Door het hectische leven kan je je eigen gids kwijtgeraakt zijn. Houden van jezelf en luisteren naar je eigen stem: daar begint alles mee. Bij onze paarden mag je helemaal jezelf zijn en mag je je emoties toelaten.
Een ander inzicht dat de paarden bij Rainbow Horses je kunnen geven is dat je lief moet zijn voor jezelf én dat je de regie over je eigen leven terug kan nemen. Eens je weet hoe je dat doet, kun je dat op elk moment. Iedere dag, wanneer je het wilt. Door het contact met de paarden, stroomt je energie weer. En dan gebeuren er fantastisch mooie dingen.

Het paard als healer

Paarden zijn heel waardevol als het gaat om bewustwording. Het zijn heel bewuste dieren en dat komt omdat ze, als vluchtdieren, voortdurend hun ruimte en voedsel willen veilig stellen. Ze streven altijd naar balans in de kudde.

Een paard denkt, voelt en handelt altijd congruent. Bij mensen is dat vaak niet zo. Als denken, voelen en doen niet met elkaar in overeenstemming zijn, dan ontstaat er een disbalans. Paarden merken het meteen op als de balans ontbreekt. Ze reageren dan fysiek en instinctief. Zo gebeurt het dat een paard afstand van je neemt als je zegt dat je je goed voelt terwijl je uitstraalt dat dat niet zo is. Paarden voelen het aan. Ze ervaren dat wat niet zichtbaar is: de onderstroom, de dynamieken, het onbewuste. Doordat paarden op basis daarvan reageren, zijn ze heel waardevol bij bewustwordingsprocessen – niet alleen individueel maar ook om dynamieken bloot te leggen in een groep, team of bedrijf. Wil je jezelf onderdompelen in de liefde van de paarden en je door hen laten begeleiden om tot inzichten te komen en je eigenliefde terug te vinden, hun helende krachten te ervaren? Ben je op zoek naar meer levensvreugde en genieten? Wil je positief in het leven staan? Bewust leren loslaten om echt in verbinding en contact te gaan? Neem dan contact op via +32 14 74 33 00

Leave a Reply