Contacteer ons

Bij Rainbow Horses staan paarden centraal. Onze dieren vragen aandacht en zorg. Die geven we hen volop. Daarom kun je ons best bereiken via e-mail. Of spreek een berichtje in op ons antwoordapparaat. Dan contacteren we je van zodra dat mogelijk is.

Veelgestelde vragen

Ik ben bang van paarden. Is paardencoaching dan ook voor mij

Een paard is een groot dier. Sommige mensen zijn daarom bang van paarden. Bij Rainbow Horses houden we rekening met je angst. Wees gerust. Bij ons ben je veilig. Er is altijd een geschikt paard voor jou. Ook coaching met pony’s is mogelijk voor volwassenen.
Jij beslist. Er is altijd een ervaren paardencoach in de buurt. De coaching kan ook gebeuren door achter de omheining te staan en van daaruit de paarden te observeren. Het uitgangspunt van coaching is altijd: ervoor zorgen dat jij je veilig voelt.

Rijden we tijdens de sessie op de paarden?

Neen. Tijdens de coaching rijden we niet op de paarden. De coaching gebeurt op de grond naast het paard. Je hebt dus ook geen paardrijles of speciale uitrusting nodig.
Tijdens de coaching ligt de focus op eenvoudige activiteiten met en rond het paard. Het doel van deze oefeningen is zorgen voor bewustzijn, een positieve verandering en nieuwe inzichten waarmee je verder aan de slag kunt.

Ik heb geen ervaring met paarden. Is dat nodig voor paardencoaching?

Om de voordelen te ervaren van paardencoaching is het niet nodig dat je al ervaring hebt met paarden. Het gaat om de interactie en het leerproces. Die ontstaan spontaan en begeleid door je coach. De impact van het non-verbale tussen mens en paard is groot, ook al heb je geen ervaringen met paarden.
Paardencoaching is geschikt voor iedereen die zin heeft in een mooi moment vol verwondering met onze paarden. Of die gewoon benieuwd is naar wat de paarden van Rainbow Horses jou te vertellen hebben. Nieuwsgierigheid en openheid zijn veel belangrijker dan ervaring voor een geslaagde coaching met paarden.

Waar vinden de sessies plaats?

De sessies vinden plaats in Weelde, bij de stal van de Rainbow Horses. De coachsessie vindt buiten plaats. Elk weer is geschikt mits aangepaste kledij. Voorzie comfortabele, warme en winddichte kleding en stevige schoenen die vuil mogen worden.
Bij regenweer blijven we onder de schuilstal. Na de coachsessie wacht je een verwarmende kop koffie of thee en is er tijd en ruimte om even na te praten.
Zijn de weersomstandigheden echt te slecht dan overleggen we samen of we de sessie al dan niet laten doorgaan.

Ik kom van ver. Kan ik ergens overnachten?

Onze stal met onze Rainbow Horses bevindt zich bij B&B De Schootsehoeve. Blijf gerust overnachten in één van de vier prachtige kamers en geniet ’s morgens van een gezond en uitgebreid ontbijt. Bekijk de foto’s en mogelijkheden op www.deschootsehoeve.be

Kan ik ergens wachten als mijn kind een coachsessie heeft?

Bij Rainbow Horses en De Schootsehoeve is alles voorzien om het je comfortabel te maken. We hebben een gezellige ruimte waar je kan wachten tot je kind klaar is met de sessie. Ondertussen kan je genieten van een gezellig kopje koffie of thee. Er liggen magazines om te lezen. Een eigen boek meenemen kan natuurlijk ook. Of je maakt een wandeling in de landelijke en inspirerende omgeving. Het mooie Weelde heeft daarvoor alle troeven in huis.