Onze kudde

Net zoals een mens is elk paard uniek. Al onze paarden hebben hun karakter en eigenheid, net zoals de kleuren van de regenboog.
Ieder paard uit onze kudde heeft een kleur naargelang het gevoel ze vertegenwoordigen.

Rocky

Onze gespierde Quarter is de leider van de kudde.

Onze gespierde Quarter is de leider van de kudde. Deze ruin is een echte leider met spirit. Hij is eigenwijs maar ook betrouwbaar, vergevingsgezind en een echte hartendief. Een familiepaard.

Rood is de Rainbow Horses-kleur van Rocky: een warme kleur die de aandacht trekt. De kleur van leven, vitaliteit, energie en kracht. Het is de kleur voor macht en leiderschap.

Mante

Mante is een Fries paard. Een fier paard, stoer en imposant maar met een hart van peperkoek.

Mante is een Fries paard. Een fier paard, stoer en imposant maar met een hart van peperkoek. Hij is de vertrouwelinge in de kudde. Hij houdt van knuffelen en van lekker eten. Mante is trouw en betrouwbaar. Hij is evenwichtig en stabiel, geduldig, sympathiek en vriendelijk. In zijn aanwezigheid kalmeer je en verzachten je emoties.

Blauw is de Rainbow Horses-kleur van Mante. Blauw associeert men met rust en vrede. Dat is wat Mante te bieden heeft. Blauw is voor vele mensen de lievelingskleur en voor veel mensen is Mante dé favoriet bij coaching.

Premièro

Premièro, onze forse Westfaal. Hij is de opvoeder in onze kudde.

Premièro, onze forse Westfaal. Hij is de opvoeder in onze kudde. Dit paard heeft een gemakkelijk, rustig en vriendelijk karakter. Hij is flexibel en toegankelijk.

Oranje is de Rainbow Horses-kleur van Premièro: een warme, vrolijke kleur. Oranje staat ook voor plezier, aandacht, speelsheid. Premièro is ook speels. Hij speelt graag met ons veulen Guusje. Dat oranje ook de kleur van de eetlust is zie je bij Premièro: hij eet de hele dag door.

Skip

Skip is onze Quarter. Deze mensenvriend houdt ervan om voor jou te werken.

Skip is onze Quarter. Deze mensenvriend houdt ervan om voor jou te werken. Hij is enorm lief, heeft een zachte uitstraling en is heel gehoorzaam.

Zijn voornaamste eigenschap is heel betrouwbaar en heel liefdevol en samenwerkend. Hij is wel een beetje teruggetrokken in de kudde en staat vaak een beetje op zichzelf.

Geel is de Rainbow Horses-kleur van Sip: een opvallende kleur, de kleur van geluk, vreugde en de zon. Skip is het zonnetje in de kudde. Geel staat ook voor focus en doelgerichtheid. Dat past perfect bij Skip.

Heaven

Heaven is onze Alpha-merrie.

Heaven is onze Alpha-merrie. Zij heeft haar sporen verdiend in de kudde door vertrouwen en respect af te dwingen bij de andere leden van de kudde.

Ze is de eigenwijze maar ook liefdevolle koningin van de kudde. Violet is de Rainbow Horses-kleur van Heaven. De kleur violet gebruikt men vaak in koningshuizen. Violet staat voor stijlvol, waarheid en wijsheid, leiding, daadkracht. Allemaal eigenschappen van onze Alhpa-merrie.

Guusje Van De Schootsehoeve

Guusje, onze benjamin van de kudde, is de zoon van Myra.

Guusje, onze benjamin van de kudde, is de zoon van Myra. Hij is geboren op 21 mei 2018. Onverwacht en onaangekondigd stond hij daar: wat een stoere boy. Hij is geboren in de kudde en wordt mee opgevoed door de kudde. Een groot voordeel. De oudere paarden wijzen hem op zijn plek in de kudde. Zo leert hij omgaan met de regels en rangorde. Guusje had vanaf het begin contact met ons en is dus absoluut niet mensenschuw. Guusje heeft een fijn karakter, leert snel en is nieuwsgierig. En hij een echte deugniet en speelvogel.

Groen is de Rainbow Horses kleur van Guusje: een rustgevende kleur, de kleur van voorjaar en nieuw leven. De kleur van harmonie en vertrouwen. Het is ook een natuurlijke kleur. Dat past heel goed bij Guusje die heel natuurlijk ter wereld is gekomen.

Myra

Myra is onze Friese merrie. De mama van Guusje straalt zachtheid en rust uit.

Myra is onze Friese merrie. De mama van Guusje straalt zachtheid en rust uit. Ze is een fantastische, zorgende en heel geduldige mama.

Indigo is de Rainbow Horses-kleur van Myra. Indigo blauw staat voor fijngevoeligheid, vrede en kalmte. Het is ook de kleur van bezinning. Myra heeft regelmatig tijd nodig voor zichzelf nodig en zoekt dan haar plekje uit

Onze Shetlanders

Onze Shetlanders Bij Rainbow Horses hebben we vier Shetlanders: pony’s die we inzetten voor de kindercoaching en de reeks ‘Pony Power for kids’.
Pimmetje

Pimmetje

Pimmetje is de kleinste en jongste van de Shetlander-kudde.

Pimmetje is de kleinste en jongste van de Shetlander-kudde. Deze lieverd is bij ons gekomen toen hij pas een jaar oud was.

Hij houdt van intens en veel knuffelen. Hij staat zijn mannetje, is enorm lief en heel aanhankelijk. Pimmeke heeft een hart van goud.

Groen is de Rainbow Horses-kleur van Pimmeke: de kleur van vertrouwen, toekomst en nieuw leven.

Phonneke

Phonneke

Phonneke is een heel mooie en fiere pony met lange blonde manen.

Phonneke is een heel mooie en fiere pony met lange blonde manen. Hij heeft veel pit en is een echte hartenbreker.

Phonneke is een beetje naar binnen gekeerd en is graag op zichzelf en onafhankelijk. Hij heeft niet echt behoefte aan knuffelen.

Blauw is de Rainbow Horses-kleur van Phonneke: de kleur van wijsheid, vertrouwen en innerlijke rust.

Jetske

Jetske

Jetske is een heel lief, aanhankelijk merrietje

Jetske is een heel lief, aanhankelijk merrietje. Een echte knuffelaar. Ze is de leider en de alfamerrie van de kudde en bepaalt de regels en rangorde. Ze geniet van veel aandacht. Tegelijkertijd is Jetske ook op zichzelf gericht en kan ze genieten van momentjes alleen. Ze is rustig en kalm.

Oranje is de Rainbow Horses-kleur van Jetske: de kleur van emoties en van eigenschappen zoals trots, incasseringsvermogen, energie en blijdschap.

Famke

Famke

Famke is een rustige, lieve pony met mooie lange zwarte manen.

Famke is een rustige, lieve pony met mooie lange zwarte manen. Ze is een beetje op zichzelf, een beetje koppig maar vooral heel gevoelig.

Ze is vastberaden: als ze niet wil, dan wil ze niet. Ze heeft een echte alles of niets instelling. Maar als ze wil, dan is ze de allerliefste pony.

Rood is de Rainbow Horses-kleur van Famke: de kleur van uithoudingsvermogen. Dat heeft Famke heel sterk.