Wat is paardencoaching

Bij Rainbowhorses staat natural horsemanship en de samenwerking tussen paard en mens centraal. Paardencoaching is een manier van coaching waarbij een paard ingezet wordt om antwoorden naar boven te brengen, oplossingen aan te reiken en inzichten te krijgen. Dat gebeurt via vragen, opdrachten en interactie met het paard. Jij blijft op de grond. Het is dus geen paardrijles. Anders dan bij een traditionele coaching met een menselijke coach en de cliënt, is er bij coaching met paarden ook een paard als eerlijke coach en spiegel aanwezig. In de veilige omgeving, in de natuur, krijg je een betere connectie met jezelf en wat echt belangrijk is.

Waarom paardencoaching?

Paarden zijn intelligente, gevoelige en sociale dieren. Ze voelen mensen perfect aan en reageren onmiddellijk – zelfs op de kleinste verandering in de omgeving of omstandigheden. Daardoor gaat coaching met paarden dieper dan een reguliere coaching. Je krijgt tijdens een coaching door middel van paarden sneller inzichten en oplossingen. Hoe komt dat? Een paard reageert op het denken, voelen en doen van mensen. Het paard doet dat eerlijk en oprecht, door te spiegelen. Zo raakt het paard je gevoelige snaar of legt het je zere plek of behoefte bloot.
Door die pure en eerlijke reactie ontstaat al vlug een warme band tussen het paard en jou als coachee. Het paard kan echt verbinding maken van hart tot hart. En meer. Want tijdens een sessie paardencoaching lokt het paard emoties uit. Die kunnen intens zijn, maar altijd zijn ze de sleutel tot inzicht en transformatie.

Voor wie is paardencoaching?

Paarden hebben van nature eigenschappen die hen uitstekend maken om te helpen bij allerlei coachvragen rond leven, werk en welzijn. Via vragen van de coach en opdrachten met je coachingpaard ga je aan de slag. Individuele paardencoachingsessies zijn effectief voor wie op zoek is naar innerlijke rust, voor mensen die weer grip op het leven willen krijgen.

Heb je behoefte aan meer rust in je hoofd? Heb je het gevoel dat je vastzit? Wil je graag jezelf terugvinden? Of wil je gewoon je verhaal kwijt aan iemand die niet oordeelt of veroordeelt? Dan is het paard je beste coach. De paarden van Rainbow Horses zijn er zowel voor kinderen, tieners als volwassenen die ergens mee worstelen, de cirkel willen doorbreken en inzichten en oplossingen willen.

Ben je gewoon nieuwsgierig en wil je ervaren hoe coaching met paarden in zijn werk gaat?

Ook dat kan bij Rainbow Horses. Regelmatig komen particulieren en bedrijven bij ons langs voor een kennismakingssessie of een teambuiling.
Aangezien je niet rijdt op het paard tijdens je coachingsessie is het niet nodig dat je paardrijles hebt gevolgd of ervaring hebt met paarden. Coaching met paarden is geschikt voor iedereen – zelfs voor wie bang is voor paarden.
Ook groepssessies zijn mogelijk bijvoorbeeld als teambuildingsactiviteit of voor bedrijven of leiders die hun team nog beter willen laten samenwerken.

Hoe werkt paardencoaching?

De helende kracht van coaching met paarden ervaar je al tijdens één sessie. Alles start bij Rainbow Horses met een eerste contact via e-mail of telefoon. We nemen de tijd om vrijblijvend naar je te luisteren en af te stemmen of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Er moet een klik zijn. Dat is heel belangrijk. Ook als we gaan samenwerken met de paarden is die klik en die connectie cruciaal.

Vooraleer we op de afgesproken dag echt aan de slag gaan maken we kennis bij een kop koffie of thee. Zo kun je even landen. Daarna gaan we naar buiten, naar de paarden. Ik stel je de paarden voor en maak je vertrouwd met het materiaal dat we gebruiken tijdens de coaching.

Zodat je volledig klaar bent voor je sessie.

De vragen van de coach geven richting. De interactie en de heling gebeuren tussen het paard en jou of je groep. Die interactie met het paard kan ook zonder al te veel woorden. Meer zelfs: de stilte zet het brein in werking.
Paardencoaching is een heel intuïtieve manier van coaching. Alles gebeurt in het nu. Zo ontstaan de mooiste ervaringen en resultaten.

Benieuwd hoe paardencoaching ook voor jou of jullie kan werken?

Stuur een e-mail voor een eerste vrijblijvend telefonisch gesprek via
info@rainbowhorses.be