Kindercoaching op maat

Speels, sociaal en professioneel: zo kun je paardencoaching voor kinderen het best omschrijven bij Rainbow Horses.

Op school leren kinderen vooral logisch denken en werken vanuit het hoofd. Belangrijk, maar ook het buikgevoel is belangrijk. Coaching met onze pony’s, Shetlanders, kan zorgen voor die balans. Rainbow Horses heeft vier prachtige pony’s die de kinderen helpen om hun sociale en emotionele vaardigheden te trainen.

Als begeleidende coach bekijk ik het grotere geheel. De aanpak is individueel want elk kind is anders. Bij kindercoaching op maat bij Rainbow Horses zetten we de kracht van affirmaties in. Samen met onze pony’s kunnen kinderen hun creatieve krachten ontdekken en gebruiken voor groei en heling.

Groepstraject ‘Pony power for kids’

Speciaal voor kinderen van 6 tot 11 jaar hebben we bij Rainbow Horses een reeks van vijf groepslessen. Daarin laten we telkens vier kinderen belangrijke vaardigheden ervaren en ontwikkelen via pony’s. Er zijn altijd twee opgeleide coaches in de buurt voor begeleiding en ondersteuning.

De focus in het groepstraject ligt op sociale vaardigheden en emotionele groei. En op doen en ervaren. De praktische lessen zijn thematisch opgebouwd rond herkenbare situaties voor het kind.

Dankzij het paard als vertrekpunt (bijv.: lichaamstaal, ruimte nemen, samenwerken, balans vinden) leert je kind op een speelse manier omgaan met de andere kinderen en de pony’s.

Dit is een doe-cursus met veel beweging – zowel letterlijk als figuurlijk. Gevoelens, zintuigen en denkprocessen komen in bewegingen. Je kind is zich na de lessenreeks bewuster van het eigen handelen en plek in het geheel. Na de reeks is er een terugkomdag voorzien.

De nieuwe data voor deze lessenreeks voor kinderen maken we bekend op onze Facebook-pagina

Benieuwd hoe paardencoaching ook voor jou of jullie kan werken?

Stuur een e-mail voor een eerste vrijblijvend telefonisch gesprek via
info@rainbowhorses.be