“Paarden hebben mijn leven veranderd en dat kunnen ze ook voor jou doen”

Ik weet niet hoe mijn leven eruit zou hebben gezien zonder de kracht, healing en liefde van paarden. Nu ben ik ongelooflijk dankbaar en trots op waar ik ben, maar dat was ooit wel anders.

Mag ik me voorstellen?

Ik ben Linda De Roy. Bewust vegetariër. Bekommerd om dierenwelzijn. Paardenvriend van kleinsaf.

Op mijn tiende kreeg ik mijn eerste paardrijles bij papa Juul in de Ardennen. Liefde op het eerste gezicht was het.

Paarden vond ik magisch. Dat kwam door de tv-serie Black Beauty en door onze gezinsvakanties in de Ardennen. Daar keek ik altijd zó naar uit. Want vlakbij onze vakantiechalet was een manege. Uren kon ik er rondhangen. Ik voelde me er thuis.

Zorgen voor paarden was mijn uitlaatklep. Mijn tweede natuur ook.

Nog altijd. Zorg dragen voor mensen en dieren zit gewoon in mij. Dat ik een opleiding in de zorg zou doen lag voor de hand.

Door de loop van het leven en andere prioriteiten verdwenen paarden even naar de achtergrond. Maar mijn kinderdroom, een eigen paard, bleef.

Met Fellini werd die droom waar.

Op mijn 40ste had ik mijn eerste paard: de fantastisch lieve ruin Fellini. Ik nam terug paardrijles. Ik wou anders en bewust omgaan met mijn paard en het een vrij leven geven. Dat wrong met mijn drukke en veeleisende carrière. Het voelde niet goed dat mijn paard zo dikwijls tussen vier muren stond.

Gelukkig leerde ik natural horsemanship kennen

Altijd voelde ik aan dat paarden meer zijn dan dieren om op te rijden of kunstjes uit te voeren tijdens een jumping of dressuur. Paarden zijn gevoelige, bewuste en intelligente wezens. Mensen gaan dikwijls – onbewust – over de grenzen van paarden. Door natural horsemanship kwam de klik.

Een wereld ging open. Diverse workshops, coaching en therapieën volgden. Zo leerde ik bij over het paard als spiegel, paarden en het onderbewustzijn, kreeg ik tijdens een dolfijnreis in Egypte spirituele inzichten en een sound journey met didgeridoo, schoolde ik me bij op vlak van ‘how to live your life’, verdiepte me in paardenlichaamstaal, leerde ik onderliggende patronen herkennen en nog beter (lees: paardvriendelijker) omgaan met paarden.

En toen werd het maart 2014

Mijn grote liefde Luc verloor de strijd tegen kanker. En ik verloor mijn vertrouwen in het leven. Ik was boos op alles en iedereen. Vond het niet fair.

Ik verhuisde naar het platteland en breidde mijn kudde uit met paarden – die zomaar met hun verhaal op mijn pad kwamen.  Ik plooide me volledig terug op mezelf.

In die moeilijke periode voelde ik de echte kracht van mijn paarden en honden. Ik ervaarde bijzondere zaken door bij hen aanwezig te zijn.

De dieren zijn mijn redding geweest.

Zij hebben mij de weg gewezen. Opeens wist ik: ik hoor thuis in de natuur, tussen mijn paarden. Binnen het jaar verhuisde ik naar het wondermooie Weelde. Hier – in de bakermat van Rainbow Horses – komt ik tot rust en leef ik mijn missie. Elke dag opnieuw.

In Weelde baat ik De Schootsehoeve uit : een prachtige locatie in het groen om rustig te vergaderen of te genieten in onze B&B … Ik woon hier samen met mijn 11 paarden, 4 honden, 1 poes, kippen , 3 schapen en 4 geitjes. Dit is mijn droomjob.

Mijn lessen en inzichten wil ik doorgeven aan anderen.

De zoektocht naar jezelf stopt nooit. Door alle zwarte kaarten die ik in mijn leven getrokken heb en wat ik geleerd heb van de paarden – ‘mijn gidsen’ – wil ik anderen helpen met mijn levenservaringen.

Als gediplomeerd paardencoach wil ik mensen die naar Rainbowhorses komen de beste coaching geven. Professioneel en wetenschappelijk onderbouwd. Dankzij de opleidingen die ik heb gevolgd ben ik persoonlijk gegroeid. Mijn ervaringen en kennis zorgen ervoor dat ik me goed kan inleven in mijn cliënten. Vooral in rouwverwerking en omgaan met verlies heb ik me gespecialiseerd.

Laat me je helpen uit de doolhof van emoties.

Mail me voor een vrijblijvende kennismaking:
info@rainbowhorses.be